IMG_8406

29.01.2015 року відбулися чергові Загальні Збори учасників АТО ОБУХІВЩИНИ (надалі – Збори) на які були запрошені представники ПАТ “Обухівське”, а саме власник підприємства Юрій Боднарчук, голова правління Ігор Наковалов, директор Григорій Пацюрина та голова профспілки товариства Ольга Дробот.

Під час Зборів представники ПАТ “Обухівське” підтвердили свої наміри, які були озвучені на розширеній нараді в Київській обласній державній адміністрації під головуванням В. Шандри про ПОГОДЖЕННЯ вилучення на користь учасників антитерористичної операції земельних ділянок розташованих в адміністративних межах Обухівської міської та Нещерівської сільської рад загальною площею близько 90,00 га для ведення індивідуального садівництва.

Також, представники ПАТ “Обухівське” на Зборах зазначили, що ними вже розробляється заново (чи поновлюється) проект розпаювання земель товариства між більше ніж 840 пайовиків і найближчим часом кожен пайовик отримає свій пай.

Тобто, всі земельні ділянки, окрім тих, що зазначені вище і ПОГОДЖЕНІ до вилучення на користь учасників антитерористичної операції – будуть розпайовані, зокрема залишок земельних ділянок із 162 га на полі номер 5 розташованих в адміністративних межах Обухівської міської після вилучення на користь учасників АТО землі загальною площею 76, га, також близько 12,00 га розташованих в адміністративних межах Нещерівської сільської ради та земельні ділянки, які ввійшли в межі с. Перше Травня, а це близько 280 га.

З приводу попереднього рішення Зборів від 01.08.2015 про відмову від 50 земельних ділянок на користь Нещерівської сільської ради при умові виділення Нещерівською сільською радою сім’ям загиблих наших побратимів та тяжко пораненим учасникам АТО 50 земельних ділянок після того як ці земельні ділянки увійдуть в межі с. Нещерів, а також отримання 97 земельних ділянок для будівництва житлового будинку, господарських будівель та споруд іншими учасниками антитерористичної операції в с. Перше Травня було з’ясовано, що це рішення виконати НЕ МОЖЛИВО, оскільки за інформацією представників ПАТ “Обухівське” Нещерівська сільська рада та Першотравненська сільська рада НЕ ПОГОДИЛИ з землекористувачем – ПАТ “Обухівське” генеральні плани сіл, детальні плани забудови земельних ділянок та проекти зміни меж населених пунктів, у зв’язку з чим ПАТ “Обухівське” в будь-який момент може оскаржити їхні дії в судовому порядку.

Таким чином, враховуючи вище наведене, Зборами майже одноголосно (один – проти, один – утримався) було прийнято РІШЕННЯ:

1. Підтримати ПАТ “Обухівське” у намірах щодо як найшвидшого розпаювання земель товариства.

2. Продовжити приватизацію 100-та земельних ділянок розташованих в адміністративних межах Нещерівської сільської ради.

3. Звернутись до землевпорядної організації з проханням провести геодезичні роботи та виготовити схему місця розташування земельних ділянок орієнтовною площею 80,00 га намічених до відведення у власність учасникам АТО для ведення індивідуального садівництва в адміністративних межах Обухівської міської ради Київської області (поле № 5).