В 2016 році я як учасник АТО (УБД), відповідно до ст.ст. 19, 22, 46, 58 Конституції України, ст. 12 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, Рішення Конституційного Суду України від 22 травня 2008 року № 10-рп/2008, Постанови судової палати в адміністративних справах Верховного суду України по справі № 21-6508а15 від 10.02.2016р. звернувся до управління соціального захисту населення виконавчого комітету Обухівської міської ради Київської області із заявою нарахувати та виплатити мені невиплачену частину одноразової грошової допомоги до 5 травня як учаснику бойових дій за 2016 р. у сумі 4 730,0 грн. (чотири тисячі сімсот тридцять) грн. Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Обухівської міської ради Київської області розглянувши моє звернення відмовило мені у перерахунку коштів та виплаті недоплаченої одноразової грошової допомоги посилаючись на те, що згідно ст. 12 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” розмір допомоги встановлюється Кабінетом Міністрів України, який в свою чергу постановив, що в 2016 році розмір допомоги має складати 920,0 грн. Не погоджуючись з такою відповіддю та враховуючи те, що є рішення судів першої інстанції, які задовольняють позовні вимоги учасників АТО про перерахунок допомоги та зобов’язують Державу доплатити учасникам АТО невиплачені кошти – я звернувся з позовною заявою до Обухівського районного суду Київської області.

Обухівський районний суд Київської області розглянувши мою позовну заяву дійшов висновку, що немає законних підстав у задоволенні позовних вимог та зобов’язання управління соціального захисту населення виконавчого комітету Обухівської міської ради Київської області виплатити мені 4 730,0 грн., а тому відмовив у задоволені позову:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Враховуючи, що деякі суди першої інстанції приймають абсолютно протилежні рішення, якими задовольняють позовні вимоги учасникам АТО про перерахунок допомоги, я звернувся з апеляційною скаргою до Київського апеляційного адміністративного суду про скасування постанови Обухівського районного суду Київської області та прийняття нового рішення, яким задовольнити мої вимоги до Держави:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розглянувши мою апеляційну скаргу Київський апеляційний адміністративний суд не знайшов законних підстав у її задоволенні та відмовив у скасуванні постанови Обухівського районного суду Київської області, як незаконного:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте, думайте та робіть висновки. Дякую колегії суддів, що детально все розяснили. Зараз думаю над тим чи вартно подавати касаційну скаргу щоб пройти повністю всі судові інстанції.

Ігор Оваденко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.